Vajpuha mézes-fokhagymás csirkemell serpenyőben sütve: a szaft egyszerre édes és pikáns

A mézes-fokhagymás szafttal készült csirkemellben nagyon jól harmonizálnak egymással az édes és pikáns ízek.

fokhagymas mezes csirkemell
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ínyenc fogások kedvelőinek, biztos, hogy nagyon fog ízleni ez a mézes-fokhagymás csirkemell, amely karakteréhez a szójaszósz is sokat hozzáad. Az íze egyszerre édes és savanykás, mint a kínai édes-savanyú csirkemellnek. Ha van otthon egy fej fokhagymád, mennyei fogásokat készíthetsz belőle: az olcsó fokhagymakrémleves pillanatok alatt készen van.

Mézes-fokhagymás csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 evőkanál méz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd négy nagyobb darabba, és éles késsel vagdosd be a szeletek felszínét. Dörzsöld be őket sóval és borssal, és tedd félre nagyjából fél órára, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe. A pihentetési idő leteltével forgasd meg mindegyik darabot lisztben. Egy serpenyőben olvaszd össze a vajat az olívaolajjal. Tedd rá a csirkemellet, és kezdd el sütni őket.

 

Miközben a csirkék sülnek, készítsd elő a szaftot. A fokhagymagerezdeket aprítsd fel, és dobd a serpenyőben piruló hús mellé. Egy perc múlva add hozzá a szójaszószt, a citromlevet és az egy-két evőkanál vízzel elkevert mézet. A csirkedarabokat fordítsd meg, és nagyjából tíz perc alatt süsd készre őket. Tálaláskor a húst vedd ki a serpenyőből, és kanalazd a tetejére a ragacsos szószt.

Ahol csak tudod, helyettesítsd mézzel a cukrot: a limonádé is jobb így elkészítve.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük