Hűsítő citromos, kekszes pohárkrém: mascarpone a savanykás desszert alapja
Ez a lágy, citromos pohárkrém igazi hűsítő kényeztetés a kánikulai napokon.
Nagy melegben, amikor nincs kedved bekapcsolni a sütőt, különösen jólesik egy kis citromos pohárkrém. A vajas kekszes alapra savanykás, mascarponés krém kerül. Még finomabb, ha limoncellós sziruppal is megbolondítod.
Citromos pohárkrém
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 20 dkg mascarpone
- 12 dkg vajas keksz
- 10 dkg cukor
- 10 dkg habtejszín
- 4 tojás
- 4 citrom
- 1 csomag habfixáló
- 1 evőkanál limoncello (elmaradhat)
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgáját szintén habosítsd ki a cukor felével. A citromok levét facsard ki és tedd félre, a héját reszeld a mascarponéhoz, majd forgasd bele először a cukros tojássárgáját, utána pedig óvatosan a tojáshabot. A hideg tejszínt a habfixálóval verd fel, és ezt is keverd a krémhez. Egy deci vizet melegíts fel a limoncellóval, a citromlével és a maradék cukorral, és gyöngyöztesd addig, amíg a cukor elolvad.
Vegyél elő négy poharat. A kekszeket egyenként mártsd bele a citromos szirupba, oszd el őket a poharak aljában, kanalazz rájuk egy réteg krémet, majd újra keksz és krém következik. Így folytasd, amíg minden el nem fogy. Tedd a hűtőbe két-három órára, hogy összeálljon.
A háromféle csokiból készült lágy, habos pohárkrém is ínycsiklandó desszert.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept