Így készül az olasz szegény lecsó: sok színes paprikával és bazsalikommal főzik

Az olasz lecsó, vagyis a peperonata sokféle színes paprikából, és hús nélkül készül.

olasz lecso
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbb népnek megvan a maga lecsója. Az olasz változat, a peperonata tájegységenként eltérő: van, ahol padlizsánt, máshol fenyőmagot, olajbogyót és kapribogyót is tesznek hozzá. Ami azonban egyikből sem hiányozhat, az a friss bazsalikomlevél.

Olasz lecsó (peperonata)

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg színes kaliforniai paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 10 bazsalikomlevél
  • 2 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát hámozd meg, és cikkezd fel. A paradicsomot vágd kockákra, a paprikát csumázd ki, és csíkozd fel. Egy nagyobb lábosban hevítsd fel az olajat, párold rajta üvegesre a hagymát, majd ha már puha, dobd rá a felaprított fokhagymát, és együtt pirítsd egy percig. Ekkor add hozzá a paprikát és a paradicsomot. Sózd, borsozd, szórd meg felaprított bazsalikommal, és kis lángon nagyjából negyven perc alatt főzd össze addig, amíg a paradicsom teljesen szétesik, a paprika pedig megpuhul. Ha szeretnéd, ízlés szerint olívabogyóval, kapribogyóval vagy felkockázott padlizsánnal is dúsíthatod. Friss kenyérrel tunkolva az igazi.

A török lecsót is érdemes kipróbálni, amely tojással és erős paprikával fő.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük